Op reis

Alles komt goed!

Johannes is één van de twaalf discipelen. Vroeger mocht hij samen met Jezus optrekken. Nu is hij een oude man geworden. Johannes zit vanwege zijn geloof gevangen op het eiland Patmos. Toch heeft God nog grote plannen met hem. Hij mag de vervolgde christenen een hart onder de riem steken.

Alles komt goedHet gebeurt op een zondag. Het is nog ochtend als Johannes plotseling een harde stem achter zich hoort. Het geluid is zo hard, het lijkt wel trompetgeschal.

De stem zegt: “Schrijf alles wat je ziet in een boek en stuur dat op naar de zeven gemeenten in Asia.” Johannes draait zich om en schrikt. Hij ziet een enorm wit licht. Daarin ziet hij iemand die op een mens lijkt. Het is de Here Jezus! Johannes is zo onder de indruk dat hij als een dode op de grond valt.

Maar de Here Jezus stelt Johannes gerust. Johannes krijgt opdracht om brieven te schrijven aan zeven jonge gemeentes. Hierbij laat Jezus Johannes veel prachtige dingen zien. Zo mag hij als eerste christen de nieuwe hemel en aarde zien. Het is een plaats waar niemand meer hoeft te huilen. God woont daar namelijk bij de mensen. Alles komt dus goed! Johannes mag door zijn boek hierover vertellen aan andere gelovigen.

Johannes schreef wat hij zag op in het Bijbelboek Openbaring. Lees Openbaring 21 vers 1 tot 8 eens. Johannes beschrijft hier de nieuwe hemel en aarde. Heb jij het wel eens moeilijk? Ook jij mag weten dat God alle dingen goed zal maken! Een geweldige troost voor mensen die het moeilijk hebben.

Scroll naar boven