Groeten uit

Groeten uit Athene

“Terwijl Paulus in Athene op hen wachtte, raakte hij hevig verontwaardigd bij het zien van de vele godenbeelden in de stad.”

Handelingen 17 vers 16

Groeten uit AtheneVeel mensen vinden het leuk om tijdens de vakantie oude gebouwen te bezoeken. Denk maar aan kerken en kastelen. Deze gebouwen vertellen vaak spannende verhalen over vroeger. Misschien vind jij dat ook wel leuk.

In Athene, de hoofdstad van Griekenland, zijn ook veel van die oude gebouwen te vinden. De berg op de foto herken je vast wel. Het is de Akropolis, een heuvel waarop veel oude tempels liggen. Bij een vakantie in Athene hoort ook een bezoekje aan deze oude heidense tempels.

Toch denkt de apostel Paulus daar heel anders over. Hij is op zendingsreis en moet een tijdje wachten op zijn reisgenoten. In de tussentijd loopt hij wat door de stad. Maar Paulus geniet niet van de prachtige beelden en gebouwen die hij ziet. Hij ergert zich dood. Hoe kunnen de mensen in deze beelden geloven! Wat doen die afgodentempels hier? Hij praat erover met de mensen op de markt. “Die beelden van jullie zijn nep. Jullie moeten in de Here Jezus geloven!”

Veel mensen kijken Paulus vreemd aan. Wie denkt die praatjesmaker dat hij is? Toch zijn er ook mensen die het interessant vinden wat Hij vertelt. Paulus wordt uitgenodigd op de Areopagus, een heilige heuvel in de buurt van de Akropolis. Hier mag hij voor alle wijze mannen over Jezus vertellen.

Ben je benieuwd wat Paulus tegen deze Atheners heeft gezegd? En wil je weten wat hun reactie is? Zoek het op in Handelingen 17 vers 22 tot 34.​

Scroll naar boven