Bijbels Beesten ABC

K van Kameel

Vandaag gaan we in het Bijbels Beesten ABC in gesprek met Ka Meel. Zij is één van de kamelen die de wijzen uit het oosten naar het kindje Jezus brachten.

K van Kameel​Welke reis zul je nooit vergeten?
Wij kamelen waren in de tijd van de Bijbel de auto’s van vandaag. Ik heb tijdens mijn leven dus heel wat reizen gemaakt. Maar de reis naar de koningszoon in Israël zal me altijd bijblijven. Mijn meesters waren onderweg zo opgewonden. Ze wisten zeker dat ze een grote koning zouden ontmoeten. Ze hadden er niet voor niets zo’n lange reis voor over.

Maar hoe vonden jullie de weg?
Dat was heel bijzonder. Een ster liet ons precies zien welke route we moesten volgen. We moesten in Jeruzalem wel even zoeken, want mijn meesters dachten eerst dat de koning in een paleis moest wonen. We brachten een bezoek aan Koning Herodes, maar die wist van niets. Hij leek zelfs behoorlijk te schrikken van het nieuws.

Hebben jullie de Koning uiteindelijk gevonden?
Ja, na een lange reis kwamen we aan bij een eenvoudig huis. Daar ontmoetten we Jozef en Maria, de ouders van de Koningszoon. Ze zagen er heel eenvoudig uit. Toch kwamen mijn meesters met hele dure cadeaus aanzetten. Goud, wierrook en mirre. Hoewel het om een klein baby’tje ging kon je goed zien dat mijn meesters diep onder de indruk waren. De deftige mannen knielden voor het kindje neer – zo bijzonder om te zien. Het moet wel een heel bijzondere Koningszoon zijn.

Het verhaal van de wijzen uit het oosten kun je lezen in Matteüs 2 vers 1 tot 12.

Scroll naar boven