Op reis

Kijk, de regenboog

Vind jij het ook zo mooi om naar de regenboog te kijken? Al die prachtige kleuren netjes op een rijtje. Ik vind het altijd weer een wonder om te zien. God trekt lijnen aan de hemel. Maar wist je dat Hij je met de boog ook iets heel bijzonders wil beloven? Hij deed die belofte aan Noach, vlak na de zondvloed.

Kijk, de regenboog​Het verhaal van de zondvloed is geen mooi verhaal. God is heel erg boos op de mensen. Ze doen zo veel verkeerde dingen. Ze maken zijn hele schepping kapot. En het liefst zouden ze willen dat de Here niet bestond.

God krijgt er spijt van dat Hij de mensen heeft gemaakt. Hij laat het daarom ontzettend hard regenen. Het water komt overal vandaan, zelfs uit de grond. Mensen en dieren verdrinken in een overstroming die zo groot is dat zelfs de hoogste bergen kopje onder gaan.

Maar God doodt gelukkig niet alle mensen. Noach, zijn vrouw en kinderen en een boot vol met dieren mogen in leven blijven. Met hen wil Hij een nieuwe start maken. Hij houdt van ze. En als bewijs daarvan geeft hij die prachtige regenboog. Nooit zal er meer een zondvloed komen. Daar mag je aan denken als je de regenboog ziet. God zorgt voor je, wat er ook gebeurt. Je kunt altijd bij Hem terecht.

Het verhaal van Noach kun je lezen in Genesis 6 tot 9. Het is heel bijzonder wat Noach doet. Hij bouwt een boot die zo groot is als een flatgebouw van drie verdiepingen hoog. De mensen om hem heen lachen hem uit. Want wie bouwt er nu een schip op het droge? Toch doet Noach het. Hij vertrouwt op God. En dat redt hem zijn leven!

Scroll naar boven