Op reis

Moederliefde

Koning David is een oude man geworden. Hij laat zijn zoon Salomo tot koning zalven. Maar Salomo is nog jong. Hij vindt het moeilijk om koning te zijn.

MoederliefdeGelukkig zorgt de Here goed voor Salomo. Israël groeit uit tot een enorm groot land. Salomo wordt steeds rijker. Ook wordt hij heel beroemd, vooral vanwege zijn wijsheid. Van heinde en verre komen mensen die deze slimme koning willen spreken.

Zo komen er op een dag twee moeders bij Salomo. Ze hebben ruzie. In een nacht is een van hun beide kindjes overleden. Nu zeggen beide vrouwen dat ze de moeder van het nog levende kind zijn. Wie spreekt de waarheid?

Om dat te ontdekken bedenkt Salomo een test. Hij laat een soldaat komen en zegt: “Hak het levende kind in tweeën, en geef ieder een helft.” Salomo slimme plannetje werkt. Eén vrouw is het met Salomo eens. “Als ik het kind niet krijg, dan krijg jij het ook niet.” Maar de echte moeder kan daar natuurlijk niet mee leven. “Nee, koning, ik smeek u. Geef het kind aan haar, maar dood het alstublieft niet!” Koning Salomo weet genoeg. Hij geeft het kind aan de echte moeder.

In 1 koningen 3 vers 2 tot 15 kun je lezen hoe Salomo aan zijn wijsheid komt. God gaf het aan hem. In het tweede deel van hoofdstuk 3 vind je het verhaal van de twee vrouwen.

Scroll naar boven