Op reis

Nichtje wordt koningin

Er staat een man bij de poort van het paleis van de koning van Babel. Het is Mordechai. Hij komt hier heel vaak. Er woont namelijk familie van hem in het paleis. Het is zijn nichtje Ester. Maar hoe is zij in dit paleis terecht gekomen?

Nichtje wordt koninginOm dat te weten te komen, moeten we een stukje terug in de tijd. Op een dag krijgt koning Ahasveros van Babel enorme ruzie met zijn vrouw Wasti. De ruzie is zo erg, dat de koning Wasti wegstuurt. Maar een koning zonder koningin, dat kan natuurlijk niet. Er worden daarom allerlei knechten het land ingestuurd, op zoek naar mooie jonge meisjes. Eén van hen zal de nieuwe koningin worden. De knechten komen ook bij Mordechai thuis. Mordechai is een soort pleegvader van zijn nichtje Ester. Hij zorgt voor haar, omdat de ouders van Ester niet meer leven.

Ester heeft geluk. Ze is een heel mooi meisje. De knechten kiezen haar uit. Ze mag mee naar het paleis. Daar maakt zij kans om koningin te worden. Maar Mordechai geeft Ester bij het vertrek nog wel een belangrijke tip mee. “Ester, vertel niet dat je een Joods meisje bent. De mensen hier in Babel houden niet zo van Joden.” Ester luistert naar de goede raad van haar oom.

Mordechai loopt iedere dag even langs het paleis om te vragen hoe het met Ester gaat. En na een half jaar hoort hij dat koning Ahasveros Ester heeft gekozen tot zijn vrouw. Zo komt Ester in het paleis terecht. Zijn nichtje is koningin geworden!

Het verhaal van koningin Ester lees je in Ester 1 en 2. Op een dag weten Mordechai en Ester samen een moordaanslag op de koning te voorkomen. Je leest hierover in Ester 2 vers 19 tot 23.

Scroll naar boven