Op reis

Paradijs

Daar staat Adam. Midden in het paradijs. Vol bewondering kijkt hij om zich heen. Wat heeft de Here alles toch mooi gemaakt!

Paradijs​In de bomen, vlak boven zijn hoofd, zingen de vogels hun prachtige liederen. Een eindje verderop kabbelt een helder beekje. In het water kun je de meest bijzondere vissen ontdekken. En daar verderop, tussen de struiken, staan prachtige landdieren. Apen, leeuwen, herten, olifanten, noem maar op. Adam kan er wel van zingen. Wat zorgt God toch goed voor hem! Overal om hem heen bruist het van het leven.

Toch weet Adam dat de Here nog het meeste trots is op hem. Adam is het mooiste wat de Here heeft gemaakt, hoe mooi de andere schepselen ook zijn. Adam is een soort ‘kroon’ op de schepping: zonder mensen zou de schepping niet af zijn.

Bijzonder is dat. God houdt van ons. Hij houdt van jou. Hij heeft je gemaakt. Hij is enorm trots op je, ook al doe je wel eens dingen waar Hij minder blij mee is. Echt iets om Hem voor te bedanken!

Adam was enorm gelukkig. Hij was nooit ziek en hoefde zich nergens zorgen over te maken. Toch ontbrak er nog iets in zijn leven. Hij komt er achter als hij de dieren een naam mag geven. Weet jij wie er ontbrak? Je kunt het vinden in Genesis 2, vers 18 tot 25.

Scroll naar boven