Op reis

Bijzondere ster

De wijzen uit het Oosten rijden op kamelen de stad Jeruzalem binnen. Ze zijn op zoek naar een koningskind. Een tijd geleden hebben ze zijn bijzondere ster aan de hemel ontdekt. Ze willen het kindje graag ontmoeten.

Bijzondere sterDe wijzen gaan allereerst naar het paleis van koning Herodes. Logisch, want waar zou je anders een koningskind verwachten? Toch blijkt dat daar geen kindje is geboren. Herodes schrikt zelfs van het bericht. Stel je voor dat het kindje hem later van de troon probeert te stoten!

De wijzen trekken daarom weer verder. Op naar Betlehem. Het bijzondere is dat God hun zelf de weg wijst. De ster gaat voor hen uit en blijft stilstaan boven een huis. Het huis ziet er niet zo koninklijk uit. Kan hier eigenlijk wel een koningskind geboren zijn? Toch gaan de wijzen naar binnen.

En als de wijzen het huis binnengaan, bestaat er bij hen geen twijfel meer. Ze zien Jozef en Maria, met hun kindje Jezus. In hem herkennen ze de grote Koning, de Zoon van God. De deftige mannen knielen voor het kleine baby’tje neer. Ook geven ze hem kostbare geschenken. Ze hebben hun Koning gevonden!

Het verhaal van de wijzen lees je in Matteüs 2. Wist je dat de geboorte van de Here Jezus al zo’n zevenhonderd jaar van tevoren werd aangekondigd? Dat gebeurde door de profeet Micha, in Micha 5 vers 1. Zelfs zijn geboorteplaats Betlehem kon hij toen al noemen.

Scroll naar boven