Groeten uit

Groeten uit Malta

“Pas toen we veilig en wel aan land waren gekomen, hoorden we dat het eiland Malta heette. De plaatselijke bevolking gedroeg zich buitengewoon vriendelijk.”

Handelingen 28 vers 1 en 2

Groeten uit MaltaMalta is een populair vakantieland. Het bestaat uit drie eilanden die in de winter kaal en rotsachtig zijn. Maar in de zomer wordt Malta groener, en kun je er heerlijk zonnebaden op de zandstranden. Ook is er veel van vroeger te zien. Zo vind je er de ‘Paulus Baai’. Op deze plek zou de apostel Paulus tijdens een schipbreuk zijn aangespoeld. Je kunt erover lezen in het Bijbelboek Handelingen.

Paulus zit gevangen op een Romeins schip. Hij moet voor de keizer in Rome verschijnen. Hij mag aan de belangrijkste man van de wereld vertellen wie Jezus is. Maar dan komen ze in een zware storm terecht. Het schip loopt op de rotsen, en alle mensen spoelen op Malta aan. God heeft Paulus en zijn reisgenoten gered.

De mensen van Malta komen de schipbreukelingen helpen. Ze zien dat Paulus en de anderen het koud hebben. Het regent. Daarom verzamelen ze brandhout. Er wordt een kampvuur aangestoken. Ook Paulus sprokkelt hout en gooit het op het vuur. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Een giftige slang komt uit het hout en bijt Paulus. Paulus heeft de schipbreuk overleefd, maar is weer in levensgevaar. Toch zorgt de Here opnieuw voor Paulus. Het gif van de slang doet Paulus geen kwaad. Alleen zo kan hij naar Rome om daar het evangelie te vertellen.

Hoe reageren de bewoners van Malta op dit wonder? En wat gebeurt er nog meer op Malta? Je leest het in Handelingen 28 vers 1 tot 10.

Scroll naar boven