Op reis

Hemels geboortekaartje

Het is nacht in Bethlehem. De meeste mensen slapen. Toch ligt niet iedereen in zijn bed. Buiten, in het veld, zit een groep herders rond een kampvuur. Ze houden de wacht. Ook vannacht moeten zij de schapen beschermen tegen roofdieren. De herders zijn stoere kerels. Ze zijn heel wat gewend. Maar in die nacht gebeurt er iets waar de herders enorm van schrikken.

Hemels geboortekaartje​Opeens schijnt er een enorm fel licht in hun ogen. Er blijkt plotseling een engel van de Heer bij hen te staan. Hij zegt: “Wees niet bang. goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen. Vandaag is in Bethlehem voor jullie een redder geboren. Hij is de Messias, de Heer.” De herders krijgen ook een bewijs van de engel mee. “Jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.”

Wanneer de engel is uitgesproken, wordt de lucht opeens gevuld met een heel leger engelen. Ze zingen een prachtig kerstlied voor God. “Eer aan God in de hoogste hemel, en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.”

De herders zijn diep onder de indruk van alles wat ze gezien hebben. Ze laten de schapen achter en gaan op weg naar Bethlehem. Daar vinden ze inderdaad een kindje dat in een voederbak ligt. Ook ontmoeten ze twee trotse ouders: Jozef en Maria. De Here Jezus is geboren!

Het verhaal van de herders lees je in Lucas 2.

Scroll naar boven