Op reis

Brabbelstad

Ben je wel eens in het buitenland geweest? Lastig hè, al die verschillende talen. Want wist je dat er op aarde meer dan zesduizend verschillende talen bestaan? Toch was dit in de tijd vóór Babel heel anders. De mensen spraken toen nog één taal. Woordenboeken had je niet nodig.

BrabbelstadMaar op een dag komen de mensen in opstand tegen God. De Here had de mensen gevraagd om niet bij elkaar te blijven klonteren. Op heel de aarde moesten mensen gaan wonen, zo had Hij het bedoeld. Maar de inwoners van Babel hebben andere plannen. “Kom,” zeggen ze. “Laten we een grote toren gaan bouwen. Dan kunnen we altijd bij elkaar blijven, en zijn we veilig.”

Maar de mensen van Babel vergeten dat juist God er voor wil zorgen dat je veilig bent. Hij steekt dan ook een stokje voor de bouwplannen. Opeens begint iedereen onbekende talen te spreken. Iedereen brabbelt maar wat, vrienden kunnen elkaar niet meer verstaan. Er ontstaan ruzies, en ja hoor: uiteindelijk trekken de mensen uit elkaar. Heel de aarde raakt bevolkt.

Toch wil God graag dat wij mensen bij elkaar horen. Maar dan moeten we wel naar hem blijven luisteren. Gelukkig komt er straks een tijd waarin geen taalproblemen meer bestaan. Door Jezus’ komst is daar al een beginnetje mee gemaakt. Zoek Handelingen 2 maar eens op, vers 1 tot 13.

Scroll naar boven