Groeten uit

Groeten uit Rome

“Bij onze aankomst in Rome kreeg Paulus toestemming om een eigen woning te betrekken, met een soldaat als bewaker.”

Handelingen 28 vers 16

Groeten uit RomePaulus zit gevangen. Hij moet afwachten wat de Romeinse keizer met hem wil gaan doen. Aan Paulus’ voeten zitten zware boeien. Een Romeinse soldaat zorgt er voor dat hij niet kan vluchten. Toch is Paulus gelukkig. Een droom van hem is uitgekomen. Hij mag wonen in de belangrijkste stad van de wereld: Rome. Rome is de hoofdstad van het Romeinse Rijk. In deze stad heeft Paulus een eigen huisje.

Het lastige is wel dat Paulus zijn huis niet mag verlaten. Maar hij heeft geluk. De Here heeft er voor gezorgd dat andere mensen wel bij hem op bezoek mogen komen. In Rome wonen heel veel joden. Paulus is nog maar net drie dagen in Rome of alle belangrijke Joodse mannen komen al bij hem langs. De mannen zijn vriendelijk. Ze willen graag horen wat Paulus hen te vertellen heeft. Steeds meer mensen beginnen in de Here Jezus te geloven.

Twee jaar lang mag Paulus mensen uitnodigen en vertellen over Christus. Dan krijgt Paulus goed nieuws. Hij wordt vrij gelaten. Nu kan hij zelf de grote stad in om te evangeliseren. Overal komen mensen tot geloof!

Het verhaal van Paulus in Rome lees je in Handelingen 28 vers 11 tot 31. Een aantal jaren later wordt Paulus opnieuw gevangen genomen. Hij was toen al ruim 60 jaar oud. Deze keer loopt het minder goed af. Paulus wordt ter dood veroordeeld. Hij is in Rome gestorven.

Scroll naar boven